onsdag 27 april 2011

Ett berundransvärt...

....projekt vill jag tipsa om. Gå in på Hjärtekattens blogg  och läs mer om hur du kan ge ett lite hjärtsjukt barn lite tröst. Om du ändå virkar och känner du vill bidra så är det ett lite tips. Passande garn är bla. Drops Muskat, Cotton Essentials och andra bomullsgarner passande virknål 3,5-4 mm.




 Om du vill köpa garn som passar till katten så ger jag 20% rabatt på det garnet du väljer. Du behöver 2 nystan(50g) grundfärg och 1 nystan med nos/tass färg.

Läs mer på deras blogg (Länken ovanför) och häng på hjärtekattprojektet.

Ha en fin solig dag allihopa, här drar det ihop sig till veckans stick-café ....

tisdag 19 april 2011

..också glömde jag..

...att visa en bild på påsk-kärringen som hänger i skyltfönstret. Hon är såld men för hänga kvar över påsk =). 
Påsk-kärringar görs på beställning av en duktig dam här i Ockelbo så om nån är intresserad hör av er till mej så förmedlar jag...
Visst är hon fin!

Ha nu en trevlig och glad påsk allihopa om vi inte hörs innan dess =)

ojoj...

...så dålig jag är på att uppdatera bloggen. Har tänkt göra det varje dag nu länge...men det blir inte som man tänker alltid. Har visst drabbats av nån typ av handarbetsstress också (tror jag)...får ingen ting färdigt för tillfället =(. 
Så jag testar en ny strategi, gör bara småsaker, som blir färdiga på nån timme och så väntar jag tills det går över och jag kan slänga mej över halvfärdiga tröjor igen =)). Tror det fungerar. 
Här kommer lite småting jag gjort dom senaste dagarna....



 ...några virkade påskägg av restgarner och ett överdrag till en gammal målarburk....

Tittade in i Fröken Elsas blogg och hittade jättesöta burkhättor som inspirerade lite...och dom går jättefort att virka, här är två, men det finns fler på gång både på jobbet och hemma.



....en påsk-kärring av garn, meningen var ju att hon skulle flyga på kvasten, men hon bara stört-dök så hon fick pryda blomman på disken i stället tillsammans med glada kycklingar =)


...några äpplen har jag också virkat, och det kanske blir nån apelsin eller ett päron snart också...

Det populära garnet CanCan by Rico Design har äntligen inkommet igen, dock endast i två färger (än så länge ) men dom passade jättefint i mitt "påsk-skyltfönster...

Nu är det bara en timme kvar tills jag stänger, skall hem och försöka städa lite inför påskhelgen. Men jag ser mest fram i mot en mys-stund i soffan med lite virkning och Tant Maja som troget sällskap =))
 

måndag 4 april 2011

Våren...

...verkar äntligen vara på väg. Spöregn och dimma i går, sol och varmt idag. =) Och det har tillkommit ett ljud ute...bäcken kluckar och skvalar och det är vatten överallt. Det är helt underbart nu...


Jag har stickat en vinhöna =)  har letat efter beskrivning på en sådan ett tag, men så fick jag se vinhöner i urmoderns blogg och hon delade med sej av beskrivningen så äntligen fick jag min egen =)
Gjorde dock ett lite misstag...letade i min restgarnskorg efter passande garn till kam och näbb och fick tydligen tag på nått superwash behandlat...


  ..så det blev lite "make over" och en liten annan kam som inte blev tovad, men men ...men lite knappar här och där+ några ben så var hönan klar.
Den är stickad i Tuva från M&K.

Det kan nog kanske bli nån till vinhöna...den var kul att göra och det är spännande å maskintova =)


Nu blir det lite påsktema framöver..virkar lite påskägg och gör några påskgummor, får återkomma med bilder på det sen. 


Skall fortsätta några varv på Fana-koftan innan jag hittar sängen..(varför säger man så egentligen, den står ju på samma ställe som i går? )


Ha en trevlig kväll allihopa =)