fredag 25 februari 2011

Åter igen blev det fredag...

...skulle ju ha skrivit i bloggen för flera dagar sen. Men den här veckan har varit lite småruschig ,bara till det positiva förstås =). Många kunder i butiken och en del garnleveranser och några nya beställningar har blivit gjort. Det har rullat på hela tiden.
Hade tänkt visa er vad jag fyndade i Stockholm sist helg, på Syfestivalen..här kommer en bild på blandad kompott.
Speciellt ett garn är jag lite nyfiken på hur det blir när man stickar upp det...ett garn gjort av barken från bananplantor och handfärgat i Indien....
 Visst ser det fint ut...det kallas även "Vegan-silke"  =)

 En liten barnmössa har blivit klar och är skickad iväg på posten...någon fyller år på måndag och hade ett lite önskemål inför den dagen...så det har jag försökt uppfylla....hoppas inte den lilla personen kommer på att hon skall kolla min blogg innan dess =)), men hon skall fylla 4 så den ligger väl inte riktigt inom hennes intresseområde. Kanske.
Bilden blev lite mörk, den är tagit på kvällen.

Nytt projekt på gång..en liten babykofta i Drops Fabel nr 310. Den stickas i två "halvor" och sys i hop i ryggen. Man börjar längst ner på ena ärmen och stickar arm, halva bakstycket och ena framstycket...och en gång till, tvärtom.
Mönstret heter 20-15 och finns hos Drops Design.

 Bilden gör verkligen inte färgen rättvisa...men va gör man när man inte har nått fotostudio..=(..

Har haft besök av en säljare i butiken idag och fått lite inspiration och lite info om nyheter..bla ett garn har fastnat lite på hjärnan. Eller va sägs om ett tjockt ojämnt spunnet ull garn med lite inslag av Yak-ull eller Kamel, och en massa söta små blommor och glittertrådar och annat smått o gott...
Det blir nog till att införskaffa lite av det garnet så småningom...det var lååång leveranstid på det =(..

Nu skall jag snart ta kväller ...bara en arbetsdag kvar den här veckan, sen blir det marknad nästa helg. Så ta turen till Ockelbo och Vintermarknaden, vetja.

3 kommentarer:

  1. Så fin mössa till 4 :a åringen.
    mitt älsta barnbarn är 4 och han gillar att surfa runt på farmors blogg,dom kan dom små liven....

    SvaraRadera
  2. oj då...men hoppas hon inte kom på tanken då =))..men visst är det en härlig ålder =)

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga garner du köpte på Syfestivalen!

    SvaraRadera